LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

Musashi XL Light Katana, samoerai zwaard, hanwei, paul chen

€ 859,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Musashi XL Light Katana - Hanwei Forge (Paul Chen)

Het lemmet wordt handgesmeden uit hoogwaardig koolstofstaal (1065) waarna het differentieel gehard wordt met gebruikmaking van de traditionele klei-methode, waarbij de snede een hardheid van 60 HRC, en de rugzijde een hardheid van 40 HRC bereikt, met prominente golvende hamon.
Het traditionele klei-tempering proces zorgt dus voor een differentiele harding waarbij de snede een relatief grotere hardheid bereikt dan de rugzijde. Dit heeft als belangrijkste voordelen dat de snede uitstekende snij-eigenschappen verkrijgt, en dat de rugzijde taaier is en de slagen dempt, deze verschillende eigenschappen creëren het meest optimale blad.
Het blad heeft een Bo-Hi of lengtegroef, dit reduceert het gewicht van het zwaard waardoor deze wendbaarder en sneller is. Ook geeft de Bo-Hi een mooi geluid oefeningen.

De schede of saya heeft een matte structuur en het schedekoord bestaat uit zwart katoen.

De greep of tsuka is bedekt met echte witte roggehuid en de greepwikkeling bestaat uit zwart leer.

De tsuba of stootplaat is de bekende Musashi “dubbele borgring” ontworpen door de bekende samoerai. Miyamoto Musashi is zo ongeveer de meest fameuze zwaardvechter uit de Japanse geschiedenis, hij vocht meer dan 60 duels uit en bleef daarbij altijd ongeslagen. Na zijn vrijwillige pensionering op jonge leeftijd schreef hij het beroemd geworden standaardwerk over zwaardvechten; Het Boek der Vijf Ringen, waarin hij zijn visie uiteenzet over tactiek en strategie.

Hoewel je de Katana goed als decoratie kan gebruiken , is deze katana echt combat ready. (geschikt voor lichte Tameshigiri).

Specificaties Musashi Xl Light Katana:

Staal: 1065 High Carbon Steel
Differentieel gehard met snede van 60 HRC, en rugzijde van 40 HRC
Kling lengte of Nagasa: 72,39 cm, 28 1⁄2”
Handvat of Tsuka: 27,94 cm, 11”
Totale lengte: 102,87 cm, 40,5”
Inclusief foudraal en onderhoudsset

Gewicht: 1155 gram.

SH6003LGF

Piece from piece may sligtly vary
Beoordelingen
Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
Categorieën

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2024 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee