LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

Tamahagane Tachi huanuo sword art

€ 1.375,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Tamahagane Tachi van Huanuo (Fred Chen)

Dit sublieme tachi zwaard is echt een lust voor het oog en een uniek verzamelaars stuk uit de smederij van Fred Chen.

De tachi is een Japans zwaard en heeft meestal een grotere kromming (sori). Een nadrukkelijk verschil met de katana is dat de Tachi aan de obi (gordel) met de snijkant naar beneden wordt gedragen. Dit heeft als voordeel dat wanneer er te paard werd gestreden het zwaard minder snel bleef haken bij een aanval. Dit zwaard werd vooral door de cavalerie gebruikt. De tachi is eveneens een voorloper van de katana.

Het zwaard is gemaakt van tamahagane, wat letterlijk “stalen juweel”betekent. Het materiaal van het blad is gemaakt van traditioneel iron sand (ijzerzand), dit complexe en bijzondere proces is een belangrijk element van het ware Japanse zwaard. Het is een secuur proces dat in totaal 4 a 5 dagen en nachten duurt. Men gebruikt ijzer zand en koolstof en dit gaat dan in een tatara, traditionele vierkante oven gemaakt van klei, in. De koolstof is niet alleen brandstof voor het vuur maar zorgt ook voor de koolstof in het latere staal. Het eind materiaal wordt gebroken en in stukken verdeelt welke vervolgens worden verdeeld op koolstof gehalte. Deze verschillende koolstofgehalten worden gebruikt voor verschillende gedeelte van het blad. Staal met een hoger koolstofpercentage, dat dus harder is, wordt gebruikt voor de edge (rand), terwijl andere staal soorten met een lager percentage koolstof gebruikt worden voor de kern. Deze combinatie zorgt voor het meeste optimale gebruik van de verschillende eigenschappen. De traditionele harding zorgt voor een prominente hamon en door het vouwen van het staal is er een prachtige hada zichtbaar geworden. De Hamon is afgemaakt in Hadori stijl en de polijster gebruikt Hazuya stenen om het contrast met de Ji te accentueren. Het blad heeft geen bo-hi zodat deze extra sterk is en bij het raken van een target minder weerstand heeft en eveneens komt de polijsting mooi tot zijn recht.

De Tsuba is gemaakt van koper en is zeer verfijnd afgewerkt. De menuki laat een prachtige draak zien is van koper en staat in mooi contract met de mooie blauwe ito wikkeling.
Uiteraard is de Tsuka bekleedt met echte roggehuid.
De saya is prachtig bruin gelakt met het mon familie wapen decoratie. De sageo is prachtig geknoopt en maakt het geheel af.

Specificaties:
Tamahagane Steel Blade
Differentieel gehard
Blad/Nagasa: 71 cm, "
Handvat/Tsuka: 24 cm, "
Totale Lengte: 95 cm, "
Gewicht: 1042 gram, 2lb 5oz
De katana is handgemaakt en uniek, ze zullen van elkaar verschillen.
Beoordelingen

Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
Categorieën

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2020 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee