LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

Ronin Katana, samoerai zwaard, paul chen, cas hanwei, SH2360

€ 1.199,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Ronin Katana – Cas Hanwei (Paul Chen)

Het belangrijkste verhaal over de trouw van deze samurai is het verhaal van de 47 Ronin.
Deze waren volgelingen van de heer van Ako, ( Asano Naganori ). Deze moest op zeker ogenblik verschijnen in het paleis van de Shogun. Omdat hij echter geen geschenk voor de hofmeester had meegebracht, werd hij door deze laatste constant uitgedaagd en beschimpt. In woede trok Asano daardoor zijn zwaard en verwondde de hofmeester.
Omdat het trekken van het zwaard in bijzijn van de Shogun een misdrijf was, werd hij veroordeeld tot Seppuku ( rituele zelfmoord ).
Al zijn bezit werd in beslag genomen en de 300 krijgers die dienst deden in het Ako kasteel waren vanaf dat moment , ronin ( samurai zonder meester). Zij gingen uiteen, maar Oishi Kuranosuke kon niet accepteren wat er was gebeurd. Hij bracht 47 samurai bijeen en samen werd besloten de meester te wreken.
Maar dat bleek niet eenvoudig, want Kira had een mogelijke wraakoefening verwacht en was erg op zijn hoede . Zijn spionnen hielden alles nauwlettend in de gaten.
Oishi en zijn vrienden volgden daarom een misleidingstactiek. Zij leefden verkwistend en in dronkenschap en leken de herinnering aan hun meester totaal vergeten.
Oishi verliet zijn echtgenote en kinderen en ging met een prostituee samenwonen.
Uiteindelijk werd geen aandacht meer aan hen geschonken en op een winterse decembernacht in 1702 voerden zij een aanval uit op Kira's huis. Hij vluchtte en verborg zich terwijl zijn krijgers moedig streden. Hij werd gevonden en onthoofd en zijn hoofd werd gewikkeld in een witte doek door de samurai naar het graf van hun meester gebracht in de Sengakuji tempel.
Daar werd het hoofd van Kira neergelegd en een brief waarin de samurai de verantwoordelijkheid opeisten.
Toen zij zichzelf overgaven, haalde het volk van Edo hen als helden in en zelfs de shogun bewonderde hun moed en doorzettingsvermogen. Maar moest ze volgens de wet toch tot de dood veroordelen.
Als bijzondere gunst mochten zij seppuku plegen, hetgeen hun eer redde.
Op 4 februari 1703 stierven zij en kregen hun graf naast hun meester Asano.

De Ronin Katana is gemaakt van K120C poederstaal, handgesmeden, gevouwen en differentieel gehard, zodat een snede onstaat met een hardheid van 60 HRC, en een rugzijde van 40 HRC.
Als gevolg van het vouwproces is daarnaast ook een prachtig laagjespatroon of hada zichtbaar op het lemmet.
Het traditionele klei-tempering proces zorgt dus voor een differentiele harding waarbij de snede een relatief grotere hardheid bereikt dan de rugzijde. Dit heeft als belangrijkste voordelen dat de snede uitstekende snij-eigenschappen verkrijgt, en dat de rugzijde taaier is en de slagen dempt, deze verschillende eigenschappen creëren het meest optimale blad.

De greep of tsuka is bedekt met echte roggehuid en de greepwikkeling of tsuka-ito bestaat uit zwart japanse katoen.

De tsuba bestaat uit een afbeelidng van de 47 Ronin.

De fuchi en kashira zijn uitgevoerd in zwarte kleur en passen prachtig bij de Tsuba.

De Ronin katana is voorzien van Bo-hi ter gewichtsvermindering en brengt een karakteristiek geluid voort met het trainen.

Specificaties:

Handgesmede en gevouwen K120C poederstalen kling.
Differentieel gehard met snede van 60 HRC, en rugzijde van 40 HRC. Constructie met gebruikmaking van traditionele materialen.
Afmetingen en gewicht:
Kling lengte: 72,4 cm.
Totale lengte: 102,9 cm.
Gewicht: 1090 gram.
POB: 13 cm.

SH2360
Piece to piece may slightly vary
Beoordelingen

Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
Categorieën

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2019 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee