LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

Practical Plus Daisho

€ 830,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Sublieme Dasiho Practical Plus van de Hanwei smederij.

Daisho betekent letterlijk groot en klein en refereert naar de grotere katana en kleinere wakizashi. Dit wordt veel samen bestelt en daarom is deze unieke set tot stand gekomen.

De Practical Plus Katana en Practical Plus Wakizashi zijn beiden gemaakt voor functioneel gebruik.

De bladen zijn handgesmeden uit hoogwaardig koolstofstaal waarna het differentieel gehard wordt met gebruikmaking van de traditionele klei-methode, waarbij de snede een hardheid van 60 HRC, en de rugzijde een hardheid van 40 HRC bereikt, met als gevolg een prominente golvende hamon.

Het traditionele klei-tempering proces zorgt dus voor een differentiele harding waarbij de snede een relatief grotere hardheid bereikt dan de rugzijde. Dit heeft als belangrijkste voordelen dat de snede uitstekende snij-eigenschappen verkrijgt, en dat de rugzijde taaier is en de slagen dempt, deze verschillende eigenschappen cre�ren het meest optimale blad.
Na het smeden en de uiterst belangrijke hitte-behandeling wordt elke katana en wakizashi met de hand geslepen en gepolijst.

De bladen hebben geen Bo-Hi zodat deze massiever en minder breekbaar zijn, de katana of wakizashi heeft daardoor minder weerstand bij het beoefenen van lichte tameshigiri.

De saya�s (scheden) zijn gematteerd zwart en afgewerkt met zwart Japans katoen.

De grepen zijn bedekt met echte roggehuid en de greepwikkeling of tsuka-ito bestaat uit synthetisch leer.

De fuchi en de kashira zijn gedecoreerd met een bloemmotief en de menuki is een bronzen leeuwenhond (Shishi). De Tsuba is van gezwart ijzer (het thema zonnestralen) en is gemaakt naar antiek voorbeeld.

Hoewel je de Practical Plus Katana en Wakizashi goed als decoratie kan gebruiken , is deze set echt functioneel en geschikt voor lichte tameshigiri.

Specificaties:

1x Practical Plus Katana, SH 2073
1x Practical Plus Wakizashi, SH2118
1x Zwarte Standaard Dubbel, OH1213
1x Onderhoudsset, OH1003
Hardheid: Snede 60 HRC, Rugzijde 40 HRC
Differentieel gehard
Volledig demontabel

Specs will vary slightly from piece to piece.
Beoordelingen (1)
Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
Categorieën

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2024 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee