LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

Kaeru (Frog) Wakizashi

€ 1.049,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Kaeru (Frog) Wakizashi - Cas Hanwei Forge

De Kaeru (Frog) Wakizashi is een handgesmeden en gevouwen K120C poederstalen katana met een sublieme afwerking.

Het staal ondergaat de meest complexe behandeling en is handgesmeden en gevouwen. Voor het absoluut uitsluiten van bubbels in het staal en het om het nog homogener te maken wordt dit eveneens 8 tot 12 keer gevouwen. Dit resulteert in een mooi organisch laagjespatroon (hada aka grain) welke ook een esthetische en traditionele atmosfeer uitademt.
Uiteraard ondergaat dit blad ook een differenti�le harding met traditionele klei-behandeling welke een prachige Hamon teweegbrengt.
Het traditionele klei-tempering proces zorgt dus voor een differentiele harding waarbij de snede een relatief grotere hardheid bereikt dan de rugzijde. Dit heeft als belangrijkste voordelen dat de snede uitstekende snij-eigenschappen verkrijgt, en dat de rugzijde taaier is en de slagen dempt, deze verschillende eigenschappen cre�ren het meest optimale blad.

Het blad heeft een Bo-Hi zodat deze lichter en wendbaarder is. De Wakizashi met Bo-Hi is dus zeer geschikt voor lichte tameshigiri of het uitvoeren van Kata.
De greep of tsuka is bedekt met echte roggehuid(same) en de greepwikkeling of Tsuka-Ito bestaat uit donkerblauwe japanse katoen .

De tsuba bestaat uit gezwart ijzer, met zilveren en gouden details, waarop een kikker op een lelie blad staat afgebeeld. .

De fuchi en kashira zijn van gezwart ijzer met messing details.
De houten schede of saya is diepzwartgelakt en de Sageo is van donkerblauw en mosgroene zijde. De Jojiri, koiguchi en kurikata zijn gemaakt van gepolijst buffelhoorn.

Kaeru (Frog) Wakizashi Specificaties:

Handgesmede en gevouwen K120C poederstaal kling.
Constructie met gebruikmaking van traditionele materialen.
Afmetingen en gewicht:
Kling lengte: 50,17 cm.
Greep lengte: 15,24 cm.
Totale lengte: 70,49 cm.
Gewicht: 648 gram.

SH2468

Piece to piece may slightly vary.
Beoordelingen
Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
Categorieën

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2024 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee