LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

Kaeru (Frog) Katana - Cas Hanwei Forge - sh 2467 - samoerai zwaard

€ 1.349,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Kaeru (Frog) Katana - Cas Hanwei Forge

De Kaeru (Frog) Katana is een handgesmeden en gevouwen K120C poederstalen katana met een sublieme afwerking.

Het staal ondergaat de meest complexe behandeling en is handgesmeden en gevouwen. Voor het absoluut uitsluiten van bubbels in het staal en het om het nog homogener te maken wordt dit eveneens 8 tot 12 keer gevouwen. Dit resulteert in een mooi organisch laagjespatroon (hada aka grain) welke ook een esthetische en traditionele atmosfeer uitademt.
Uiteraard ondergaat dit zwaard ook een differentiŽle harding met traditionele klei-behandeling welke een prachige Hamon teweegbrengt.
Het traditionele klei-tempering proces zorgt dus voor een differentiele harding waarbij de snede een relatief grotere hardheid bereikt dan de rugzijde. Dit heeft als belangrijkste voordelen dat de snede uitstekende snij-eigenschappen verkrijgt, en dat de rugzijde taaier is en de slagen dempt, deze verschillende eigenschappen creŽren het meest optimale blad.

Het blad heeft een Bo-Hi zodat deze lichter en wendbaarder is. Het zwaard is perfect in balans. De Katana met Bo-Hi is dus zeer geschikt voor lichte tameshigiri of het uitvoeren van Kata.
De greep of tsuka is bedekt met echte roggehuid(same) en de greepwikkeling of Tsuka-Ito bestaat uit donkerblauwe japanse katoen .

De tsuba bestaat uit gezwart ijzer, met zilveren en gouden details, waarop een kikker op een lelie blad staat afgebeeld. .

De fuchi en kashira zijn van gezwart ijzer met messing details.
De houten schede of saya is diepzwartgelakt en de Sageo is van donkerblauw en mosgroene zijde. De Jojiri, koiguchi en kurikata zijn gemaakt van gepolijst buffelhoorn.

Kaeru (Frog) Katana Specificaties:

Handgesmede en gevouwen K120C poederstaal kling.
Constructie met gebruikmaking van traditionele materialen.
Afmetingen en gewicht:
Kling lengte: 67,95 cm.
Greep lengte: 27,94 cm.
Totale lengte: 99,06 cm.
Gewicht: 1070 gram.

SH2467

Piece to piece may slightly vary.
Beoordelingen

Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
CategorieŽn

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2019 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee