LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

€ 329,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Katana Smeedproces Display - OH2154

Een mooie en leerzame weergave van het proces welke het staal ondergaat om van brok High Carbon staal tot blad van een zwaard te komen.

Elke stap in het smeden is duidelijk zichtbaar met een voorbeeld blad inclusief een beschrijving ervan.

De stappen welke zichtbaar zijn:

Ruw smeden:
Het blad wordt gevormd door het smeden van de staaf High-Carbon staal. Het herhaalde hameren maakt het staal homogener zodat het koolstof zich kan verspreiden. Dit heeft invloed heeft op de staal eigenschappen en zorgt voor een meer gelijkmatige sterkte van het blad.

Ruw vormen:
De schilfers van het blad worden verwijderd en het blad wordt ruw gevormd in de juiste dimensies. Het staal is in dit stadium nog in uitgegloeide zachte staat.

De klei bedekking:
Een speciale klei wordt aangebracht op het blad met de hand, een dikke laag op de rug (mune) en dunner naar de snede toe. Dit zorgt voor een snellere koeling van de snede tijdens het afkoelen van het staal.

Afkoelen:
Dit is een belangrijk en kritisch deel van het smeden. Het blad met klei bedekt wordt verhit en dan gedompeld in een waterbad. De vorm van het blad en de hamon (hardingslijn), de Sori (kromming) en blad rechtheid worden bepaald door de vaardigheden in het dompelen.

Het balanceren en aanpassen:
De Sori wordt eventueel gewijzigd, alsmede het zwaartepunt (point of balance) en de aanslag wordt verwijderd. De Habaki wordt aangemeten en gemonteerd.

Afwerking:
Handpolijsting met fijne afwerking op de verschillende oppervlakken voor het accentueren van de delen van het blad en het naar voor brengen van de schoonheid van de hamon.

Specificaties:

Lengte: 43,82 cm, 17 1/4 inch
Breedte: 62,23 cm, 24 1/2 inch
Gewicht: 4,7 kg, 10 lb 6oz
Beoordelingen
Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
CategorieŽn

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2019 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee