LanguagesHOME Aanbiedingen Onderhoud Mijn Account Bezoekadres Contact

Black Musashi - Bo Hi

€ 450,00
Prijs is inclusief 21% BTW

Handgesmede blad van hoogwaardig 1095 koolstofstaal, differentieel gehard met gebruikmaking van de traditionele klei-methode, met als gevolg een natuurlijke Ko-Notare hamon.
De differentiƫle harding zorgt ervoor dat de snede een grotere hardheid bereikt dan de rugzijde. Dit zorgt voor de meest optimale eigenschappen van het blad waarbij de snede hard en scherp is en de rug taaier is en de slagen dempt.
Het blad van de Black Musashi is traditioneel Shinogu Zukuri Stijl met een Bo-Hi (lengtegroef) zodat het blad lichter, wendbaarder en sneller is, tevens worden de gewrichten door het lagere gewicht minder belast. Door de Bo-Hi ontstaat er tevens de tachi-kaze (whoosh-geluid) met de juiste techniek. Het blad heeft een Torii-Zori (curve). De polijsting is deels machinaal gedaan maar de uiteindelijke eind-polijsting is volledig met hand gedaan.
De schede of saya is glanzend en het schedekoord bestaat uit zwarte Japanse katoen. De greep of tsuka is bedekt met echte zwarte roggehuid en de greepwikkeling bestaat uit zwart Japanse zijde. De Tsuka is geborgd met twee bamboo pinnen (Mekugi). De Musashi tsuba is van gezwart ijzer evenals de Kashira en Fuchi met een fijne draken Menuki. Een prima katana om lichte tameshigiri mee te boefenen, met een hoge kwaliteit die bij een functionele katana past. Een relatief eenvoudige en mystieke uitstraling maar met een zeer scherpe snede waar de katana's van Huanuo bekend om staan.
Uiteraard komt het samoerai zwaard met een foudraal.

Specificaties:

Nagasa of Blad: handgesmeden en differentieel gehard 1095 HCS staaal Blad: Shinken (scherp)
Blad: Bo-Hi
Polijsting: machinaal/handpolijsting.
Nagasa - Blad Lengte incl habaki: 75 cm
Totale lengte: 104 cm
Tsuka - Handvat Lengte: 28,5 cm
Motohabi: 3,2 cm
Motokasane: 6 mm
Sakihabi: 2,7 cm
Sakikatane: 5 mm
Menuki: Bloesem messing
Kashira/Fuchi: gezwart ijzer
Tsuba: Musashi gezwart ijzer
Kissaki: Chu-Kissaki
Inclusief Foudraal
Each sword is handmade and unique so piece from piece will not look the same.
Beoordelingen (1)
Twitter
Stumbleupon
Reddit
Pintrest
Newsvine
Linkedin
Google+
Google
Facebook
Digg
Categorieƫn

Zoek op prijs

Onder € 250
€ 250 - € 500
€ 500 - € 750
Boven € 750
 

Katana Samurai Sword 2024 | Over ons | Contact | Mijn account-login | Afrekenen | Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring

Webdesign & Online Marketing 123webidee